A A A K K K
для людей із порушенням зору
Гримайлівська громада
Тернопільська область, Чортківський район

«ПОБАЧИВ? ПРИБЕРИ!»

Дата: 13.09.2021 14:56
Кількість переглядів: 490

Фото без опису

Міжнародна акція Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day»

З метою поліпшення екологічної ситуації України, розвитку Всеукраїнського волонтерського руху, спільного прагнення до кращого майбутнього в розбудові екологічного сектору, Всеукраїнський молодіжний рух «Let's do it Ukraine» спільно з міжнародним рухом «Let's Do It World» за підтримки органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, громадських організацій, об'єднань, соціально відповідального бізнесу та медіа проводить щорічну соціально-екологічну акцію з прибирання зелених зон та благоустрою територій.

Міжнародна акція Всесвітній день прибирання «World Cleanup Day» відбудеться у 24 регіонах України та 180 країнах світу 18 вересня 2021 року о 10:00 з дотриманням карантинних норм та обмежень.

В акції беруть участь комерційні та некомерційні організації, компанії та державні установи, співробітники яких приєднуються до акції на рівні корпоративної соціальної відповідальності, засоби масової інформації, лідери думок та пересічні громадяни.

У рамках підготовки акції буде проведено: робочі наради організаційних комітетів, онлайн навчання для координаторів та учасників, наймасштабніше прибирання країни та інші заходи.

«Загальна ідея акції полягає в тому, щоб допомогти людям помітити проблеми з відходами в їх найближчому оточенні та почати вживати заходи щодо їх усунення. Ця поінформованість органічно переросте в пошук рішень та дій для вирішення проблеми. У рамках акції буде реалізована кампанія «Побачив? Прибери!». Це додаткова можливість привернути увагу до питань, пов'язаних з відходами в нашій країні, а також закликати людей до дій. Цього року, враховуючи карантинні обмеження, планується новий формат - групового, сімейного прибирання з дотриманням соціальної дистанції та в масках за можливості з роздільним збором вторинної сировини й здачею відсортованого в найближчий пункт прийому. Зробимо Україну чистою разом!» - зазначила президент «Let's do it Ukraine», координатор World Cleanup Day в Україні, Юлія Мархель.

Акція має глибоке суспільне значення у формуванні національної культури чистоти, адже об'єднує громадянське суспільство, представників бізнесу та органи державної влади у вирішенні питань правильного поводження з відходами та одночасно сприяє розвитку.

Всеукраїнський молодіжний рух «Let's do it Ukraine» - учасник загальносвітового руху «Let's Do It World», що об'єднує понад 50 мільйонів активістів у 180 країнах, які щорічно в третю суботу вересня виходять на прибирання у своїй країні. Міжнародна громадська організація «Let's Do It World» є акредитованим партнером Програми ООН з навколишнього природного середовища.

Як результат спільної діяльності разом, під час Всесвітнього дня прибирання у 2020 році, нам вдалось об'єднати 138920 учасників у 24 областях України які очистили понад 2138 локацій від 763.7 тон сміття, з яких 182 тони вторинної сировини відправили на перероблення. У 2020 році до акції приєднались Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба та Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський, також до прибирання у Києві долучилися 97 іноземних дипломатів з 37 дипмісій, у тому числі 22 посли, а також понад 50 закордонних дипломатичних установ України по всьому світу і сотні українських дипломатів та громадян, які спільно з волонтерами та місцевою молоддю прибрали території в іноземних країнах.

Бажаючі можуть долучитися до даного заходу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних