Гримайлівська громада
Тернопільська область, Чортківський район

ІНФОРМУЄ ГУСЯТИНСЬКА РАЙОННА ДЕРЖАВНА ЛІКАРНЯ ВЕТЕРИНАРНОЇ МЕДИЦИНИ

Дата: 24.01.2022 10:30
Кількість переглядів: 483

Відповідно до ст. 5 Закону України «Про ідентифікацію та реєстрацію тварин» юридичні та фізичні особи, що провадять діяльність з розведення та утримання тварин, зобов'язані ідентифікувати усіх тварин у господарствах різної форми власності.

Для того, щоб проідентифікувати та зареєструвати тварину, потрібно звернутися до Гусятинської районної державної лікарні ветеринарної медицини або до уповноваженого лікаря з ідентифікаційним кодом та паспортом громадянина України та паспортом корови, якщо треба про ідентифікувати телятко. Хочу звернути вашу увагу на те, що власник незареєстрованої тварини без ідентифікаційних документів не зможе реалізувати молоко та м'ясо, не зможе отримати ветеринарний дозвіл на переміщення тварин на забій, продаж, участь у виставці тощо. Обов'язкова ідентифікація потрібна для ВРХ, свиней, коней, овець та кіз. Вони повинні отримати паспорта на тварин протягом термінів, які вказані у нормативних документах. А саме: для ВРХ — протягом 7 днів з моменту народження; товарні свині повинні бути ідентифіковані до їх вибуття з господарства; лошата ідентифікуються перед відлученням від матері або не пізніше одного року після народження; новонароджені ягнята/козенята, порося повинні бути ідентифіковані в господарстві, де народилися, не пізніше семи днів від моменту їх народження. Як виняток, власник або утримувач може ідентифікувати тварин шляхом прикріплення двох бирок на обидва вуха тварини при відлученні, але не пізніше чотирьох місяців після народження. Юридичні та фізичні особи, які провадять діяльність з розведення та утримання тварин зобов'язані:

  • подавати для реєстрації дані проідентифікованих тварин, господарства їх розведення та утримання, переміщення, забій, утилізацію, загибель, падіж;
  • ідентифікувати усіх тварин у господарстві;
  • вести облік усіх тварин у господарстві, в тому числі щодо їх народження, ідентифікаційних номерів, переміщень між господарствами, а також про забій, утилізацію та падіж;
  • зберігати відомості про тварину протягом трьох років після її смерті (забій, падіж, утилізація) або переміщення з господарства.

У разі виявлення не ідентифікованого поголів'я, а саме: неподання для реєстрації даних протягом семи днів після народження тварини господарств та фізичних осіб їх розведення та утримання буде притягнений до адміністративної відповідальності відповідно до ст. 1072 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Створення нового проекту

Ви можете вказати варіанти відповідей для голосування, якщо це потрібно.

Додати файл
Додати файл
Додати файл
Додати файл
Увага! З метою недопущення маніпуляцій суспільною думкою редагування ТА ВИДАЛЕННЯ даного проекту після його збереження буде не можливим! Уважно ще раз перевірте текст на предмет помилок та змісту.

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Авторизація

УВАГА!

Шановні користувачі нашого сайту. В процесі авторизації будуть використані і опубліковані Ваші:

Прізвище, ім'я та по батькові, а також регіон прописки.

Решта персональних даних не будуть зберігатися і не можуть бути використані без Вашого відома.

Погоджуюсь на передачу персональних даних